Frisbo získalo investíciu vo výške 2 miliónov USD v rámci fázy predštartovania

image of blog Frisbo Team

Frisbo oslavuje ďalší významný míľnik na svojej ceste: uzavretie fázy získavania financovania vo fáze predštartovania vo výške 2 miliónov USD. 

Investíciu viedol bulharský rizikový fond Eleven Ventures spolu so všetkými existujúcimi investormi Frisbo, ktorými sú GapMinder VC, Roca X a Neogen. 

Ďakujeme vám všetkým, že ste nám verili, a ďakujeme tímu Frisbo, že ste to dokázali. 

Tu je naša oficiálna tlačová správa s podrobnosťami:

Frisbo, rumunský startup pôsobiaci v oblasti skladov, logistiky a doručovania, získalo investíciu vo výške 2 miliónov USD na rozšírenie svojej európskej siete skladovania, logistiky a doručovania

Bukurešť 25. novembra 2021 – Frisbo, startup pre online predajcov, ktorý ponúka zjednodušené a lacnejšie vybavovanie objednávok prostredníctvom služby priamych platieb za realizáciu a ktorý zabezpečuje skladovanie, balenie a doručovanie ich online objednávok, získalo investíciu takmer 2 miliónov USD. Túto fázu financovania viedol bulharský investičný fond Eleven Ventures a podieľali sa na nej spoločnosti GapMinder Ventures, RocaX a Neogen. 

Sieť Frisbo v súčasnosti zahŕňa viac ako 20 logistických centier v Rumunsku, Maďarsku, na Slovensku, v Bulharsku, Poľsku, Nemecku, Českej republike, Moldavskej republike a Čile. Tie obsluhujú viac ako 200 online predajcov, pričom umožňujú integráciu so všetkými hlavnými platformami elektronického obchodu a trhovými platformami v regióne, ako sú Shopify, WooCommerce a Magento alebo Allegro, eMag, Amazon a Channeladvisor. Frisbo poskytuje online obchodníkom integrovanú sieť skladov. Tým pre nich rieši problém rozširovania internetových obchodov v regióne a viac sprístupňuje susedné a vzdialené trhy.

„Prostriedky prilákané v tejto novej fáze získavania financovania nám pomôžu najmä pokračovať v našich plánoch expanzie v Európe a mimo nej, a to hlavne v časoch, keď globálny elektronický obchod zažíva nebývalý rast. V súčasnosti sme najväčšou európskou sieťou s elektronickou logistikou a doručovaním v nasledujúci deň a túto pozíciu si chceme upevniť,“ povedal Bogdan Colceriu, zakladateľ Frisbo. 

Medzi klientov Frisbo patria také spoločnosti, ako je oficiálny zástupca Xiaomi v Rumunsku a Maďarsku (www.mi-home.ro a www.mi-home.hu), Bitdefender, Aosom, Morphy Richards, foodpanda, Meli Melo či Intercars. 

„Hoci krajiny EÚ sú súčasťou jednotného trhu, stále existuje veľká fragmentácia, pokiaľ ide o cezhraničný elektronický obchod. Až 90 % internetových obchodov v EÚ nepredáva za hranicami svojej domovskej krajiny. Domnievame sa, že tím Frisbo už zistil, ako vyzerá budúcnosť logistiky elektronických obchodov, a rieši tento veľký problém, ktorý sa dotýka veľkého počtu online obchodníkov. Tím je silný, má dobré znalosti a skúsenosti a už stál pri budovaní úspešných spoločností. Sme veľmi nadšení, že sa môžeme o toto dobrodružstvo podeliť so zakladateľmi a podporiť spoločnosť na jej ceste rastu,“ komentuje Valeri Petrov, partner spoločnosti Eleven Ventures. 

Spoločnosť Frisbo, ktorú založili Bogdan Colceriu, Laura Frîncu a Vlad Tarziu, tak navýšila svoju poslednú investíciu z roku 2019 v hodnote 1,2 milióna EUR vo fáze vedenej spoločnosťou GapMinder Venture Partners.

O spoločnosti Eleven Ventures

Eleven Ventures je jednou z popredných spoločností rizikového kapitálu v ranej fáze v juhovýchodnej Európe, pričom do startupov investuje od roku 2012. So 150 kolektívnymi investíciami počas 9 rokov tím Eleven pomáhal pri naštartovaní regionálneho startupového ekosystému. Eleven podporuje technologické spoločnosti v piatich prioritných sektoroch: finančné technológie, zdravotná starostlivosť, budúcnosť práce, budúcnosť potravín a technológie pre elektronický obchod. Medzi startupy, ktoré spoločnosť Eleven podporila, patria Payhawk, Gtmhub, Dronamics, SMSBump, Kanbanize a Nitropack.

O spoločnosti GapMinder Venture Partners 

GapMinder je fond rizikového kapitálu v hodnote 50 miliónov EUR, ktorý investuje do rýchlo rastúcich medzinárodných technologických spoločností založených v Rumunsku a strednej Európe v štádiu predštartovania (Seed) alebo štartovania (A). GapMinder Partners ako investori uplatňujú praktický prístup a pomáhajú spoločnostiam rásť prostredníctvom strategického poradenstva a priameho zapojenia sa do organizácie prevádzky, riadenia spoločnosti a finančnej disciplíny. Súčasťou portfólia GapMinder sú spoločnosti ako FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo alebo Planable. GapMinder je spolufinancovaný prevažne z operačného programu Konkurencieschopnosť na roky 2014 – 2020.

Súvisiace príspevky

Prihláste sa na odber noviniek

Budeme vás informovať o všetkom podstatnom zo sveta skladov, logistiky a doručovania.